יום שני, 17 ביוני 2013

ולנו יש פאלפל | מתכון לכדורי פאלפל








כדורי פאלפל - הכי פשוט שיש



אין כמו פאלפל חם שהרגע יצא מהשמן...במיוחד אם אתה לא גר בארץ ישראל.

כשאני מגיע לביקור בישראל הדבר הראשון שאני מבקשת מבעלי זה לעצור לי בפאלפל
לאכול חצי מנה (מה שהרבה פעמים נגמר במנה שלמה).


אז הינה מתכון פשוט וטעים להפליא, והוא מוקדש לכל מי שנמצא מעבר לים ובכל זאת מתחשק לו איזה חצי מנה פאלפל... 








חצי קילו גרגירי חומוס (מושרים ללילה)
צרור פטרוזיליה       
צרור כוסברה
1 בצל קטן מאוד
1/3 כוס שומשום
1/3  כוס פירורי לחם
3 שיני שום קצוץ
2 כפיות סודה לשתיה
כמון, מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון עמוק


מים קרים

ההכנה:


שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס ומכניסים למעבד מזון, עם השום, הבצל והתבלינים
מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח. אם צריך מוסיפים קצת מים.
מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
 מומלץ  לטעום את התערובת טעמה צריך ליהיות יותר חזק כי בטיגון הטעם נחלש..
מוסיפים את הסודה לשתיה תוך כדי ערבוב עד שהעיסה הופכת אורירית.



 מכסים ומכניסים למקרר לכחצי שעה    


מחממים שמן עמוק

עושים כדורים עגולים לא גדולים ומטגנים.

מכניסים כדור אחד לטיגון, מוציאים וטועמים.

אם יצא מוצלח אפשר לטגן את כל השאר אך אם חסר משהו בתיבול מומלץ להוסיף את שאר התבלינים לפי מידת הצורך.... 


בתאבון...


התמונות צולמו במצלמת canon

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה