יום רביעי, 6 בנובמבר 2013

מתכון לפוקצ'ה מהירה להכנה עם כל טוב | מתכון לפוקצ'ה בסיסית

פוקצ'ה עשירה בכל טוב

מי מאיתנו לא אוהב לחמים?
כאחת שמאוד אוהבת לחמים עם הפתעות בפנים, אני מאוד ממליצה על המתכון הזה...
לפעמים כשאני מארחת ואין לי כח להכין יותר מידי מנות ראשונות אז אני מכינה פוקצ'ות בטעמים וההתלהבות גדולה.





חומרים: (הבסיס של הבצק נלקח מתוך מתכון של קרין גורן עם שינוי קל שלי).


1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
 (650 מ"ל) מים רגילים
2 כפות דבש
1/3 כוס שמן זית



תוספות מומלצות לפוקצ'ה:
עגבניות שרי
זיתים שחורים ללא גרעינים
רוזמרין
מלח גס
בצל מטוגן
גבינת מוצרלה







שלבי ההכנה:

לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות.

 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה
משמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.

מחלקים את הבצק למספר הפוקצ'ות הרצוי (2 גדולות או 4 קטנות)
מותחים ומעצבים את הבצק בנייר אפיה (רצוי ביידים)

יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות.

מפזרים את התוספות (מי שאוהב פוקצ'ה עשירה מומלץ לשים הרבה תוספות)
יוצקים שמן זית בנדיבות (תלוי בגודל הפוקצ'ה) בסביבות 1/4-1/3 כוס
מפזרים מלח גס

מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות






 בתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה