יום שבת, 2 בנובמבר 2013

רולדת שמרים פרג | שמרים פרג בקלי קלות

רולדת שמרים פרג ‏ | למכורים !


בעיניי העולם מתחלק ל-2, אלה שמכורים לפרג ואלה שלא סובלים את זה.
אני מכורה!
המתכון הזה, לאחר אין סוף נסיונות של כל מיני מתכונים, הוא הקל והטעים ביותר.
(נלקח מהמתכונים של מיקי שמו)



חומרים ל-2 עוגות:



לבצק:

1 ביצה + 1 חלמון

60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

90 גר' (3/4 כוס) אבקת סוכר

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

300 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

560 גר' (4 כוסות) קמח

25 גר' (1/2 קובייה או 1/2 שקית) שמרים טריים


למלית:

300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
50 גר' חמאה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 כף דבש
300 גר' (3 כוסות) פרג טחון טרי
1 חלבון (שנשאר מהחומרים לבצק)

לציפוי:

1 ביצה טרופה



אופן ההכנה:



מכינים את הבצק: 
מערבלים ביצה, חלמון, חלב, אבקת סוכר, קליפת לימון, חמאה ומלח כ-2 דקות במיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים קמח ושמרים ומערבלים כ-3 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ורצוי ללילה שלם.



מכינים את המלית (ביום האפייה):
מחממים בסיר חלב, סוכר, חמאה, קליפת לימון ודבש על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה עד שהסוכר והחמאה נמסים. מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.
מוסיפים פרג ומערבבים. מצננים כ-30 דקות. מוסיפים חלבון ומערבבים.

מרכיבים עוגות, מתפיחים ואופים:
מרדדים כל חלק מהבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית על 3/4 משטח המלבן (משאירים רבע אורכי של מלבן ללא מלית).


יוצרים חריצים אלכסוניים על גבי הבצק ללא המלית במרווחים של 1 ס"מ.



מגלגלים לגליל עד החלק המחורץ


מברישים בביצה את הבצק ללא המלית ומגלגלים עד הסוף.

חשוב להשאיר את שולי העוגה פתוחים ולא להדק, כדי שהנוזלים במלית הפרג יתאדו ולא יסדקו את הבצק ויקרעו אותו.





מניחים את הגלילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחריצים כלפי מעלה, מברישים בביצה ומתפיחים כ-30 דקות.
מחממים תנור ל-190 מעלות.

אופים כ-20 דקות להזהבה.
בתיאבון!






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה