יום רביעי, 6 בנובמבר 2013

מתכון למלבי פשוט וטעים להפליא | מתכון למלבי מהיר להכנה


מלבי – מהיר וטעים להפליא




מי לא אוהב מלבי?
קינוח קל, טעים ותמיד משאיר טעם של עוד.
את המלבי הביתי הראשון שלי טעמתי כשעברנו לקפריסין. הוזמנתי לארוחה אצל חברה טובה ואז בדיוק ברגע שבו התחשק לי משהו מתוק...היא הוציאה מגש מלא בצלוחיות מלבי. ברור שאחד לא הספיק לי אבל מה שהכי יפה בסיפור, שמאז המתכון הזה מככב אצלנו הרבה!
חומרים ל-12 כלים אישיים בנפח חצי כוס:
1 ליטר חלב
8 כפות (85 גרם) קורנפלור
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר



מערבבים כוס חלב קר עם קורנפלור , עד שהקורנפלור נמס לחלוטין.
מחממים בסיר את התערובת ויתרת החלב, עם שמנת מתוקה וסוכר לסף רתיחה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה.
מסירים מהאש, ויוצקים לכלים. מכסים את הכלים, מניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר.


 הצעות הגשה:


בזמן ההגשה ניתן להוסיף לפי הטעם: מי ורדים, קוקוס,בוטנים ופיסטוקים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה